IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Adósságrendező hitel euro alapon

Utolsó módosítás: 2011.09.14.

Euró és svéjci frank alapú hiteleket forintra váltani végzetes hiba, ugyanis ezzel visszavonhatatlanul realizáljuk az árfolyamveszteséget. Képzeljük el azt az esetet, ha mondjuk felvettük 2008-ban egy 7 millió forint értékű lakáshitelt 165 Ft-os CHF árfolyamon, akkor ha lekérjük az aktuális tőketartozást, akkor az ma jó eséllyel 10 millió forintra fog rúgni. Ha ezt forintra átváltjuk, akkor az alap kamatokon kívül még plusz 42%-ot bukunk a hitelünkön amely azt hiszem mindenki számára elkerülendő!

Ha viszont euróra váltjuk át jelzáloghitelünket a forint helyett akkor nem kell számolnunk semmiféle árfolyamveszteség realizálással, ráadásul a 2 deviza árfolyama hasonló pályán mozog. Mivel a CHF és EUR árfolyamok jelenleg igencsak tetőznek ezért az euró alapú adósságerndezésben benne van az árfolyam- ezáltal pedig a törlesztő trészlet csökkenési potenciál, amely Önnek hamarosan kisebb összegű törlesztést jelent.

A másik törlesztőrészlet csökkentő tényezőt pedig az új euró alapú hitel kamatszintje fogja garantálni, mert a jelenlegi euró kamatok olyan kevdezőek, hogy önmagában alacsonyabbak a legtöbb svájci frank alaú hitel kamatainál!

További előny, hogy várhatóan a jövőben hazánkban is meg fog jelenni az euró így eltűnik az euró alapú hitelek árfolyamkockázata. Egyedól a kamatkockázat marad fent, ezt azonban a mindenkori (Európai Irányadó Bankközi Kamatláb)-hoz kötik amely további kiszámíthatóságot és biztonségot jelent.

Aki pedig nem kívánja megvárni az eurózónához való cstlakozást, az már most elkedzheti euróban törleszteni a hitelt kiküszöbölve ezzel az árfolyamkockázatot. 

Deviza alapú hitelt tehát továbbra is megérti euró alapúra váltani, a konkrét törlesztők megismeréséhez azonban kérjük vegye igénybe ingyenes adósságerendezés kalkulátorunkat! Ha pedig úy dönt, hogy Ön is szeretne nagyságrendekkel kevesebbet fizetni hiteleire, ezáltal pedig havonta több pénzből gazdálkodni, akkor ide kattintva kérheti ajánlatunkat is, mi pedig 1 munkanapon belül megkeressük Önt!

 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Adósságrendező hitel kalkulátor
 • Adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül
 • Adósságrendező hitel feltételei
 • Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Adósságrendező hitel euro alapon

  Horváth Péter
  Tiszetelt Deák Ferenc István Úr!
  12,4 millió forint értékű chf alapú hitelemet szeretném kiváltani! Érdeklődnék, hogy mennyivel lenne alacsonyabb a törlesztőm, ha adósságrendező hitelt vennék fel?
  Tisztelt Horvát Péter Úr!
  Adósságrendező hitelkalulátorunkkal hozzávetőleges képet kaphat a hitelkiváltás utáni új törlesztőjéről, azonban svájci frank alapú hitelt az esetleges árfolyamveszteség miatt mindenképpen euró alapú hitelre érdemes kiváltani! Pontosabb információt azonban az összes személyes és ingatlanra vonatkozó adat ismeretében tudok mondani, így kérem töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és kollégáink megkeresik a legkedvezőbb személyreszabott ajánlattal!
  2011.08.30.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu