IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Hitelkiváltás Kérdések

Utolsó frissítés: 2017-03-28
 

hitelkiváltás kérdések

nem kapott választ?

Ide kattintva Ön is kérdezhet!


mi az az adósságrendező hitel vagy hitelkiváltás?

Az adósságrendező hitel technikailag egy olyan szabad felhasználású jelzáloghitel, amelynek a célja egy vagy több kedvezőtlen kamatozású hitel összevonása egyetlen bank felé fizetendő kedvezőbb kamatozású jelzáloghitellé.

melyek a kizáró tényezők hitelkiváltásnál?

Az első és legfontosabb akadály adósságrendezés esetén, a nem megfelelően, vagy egyáltalán nem fizetett hitel. Akiváltandó hitelekre egyaránt vonatkozik a kritérium, hogy velük kapcsolatban nem állhat fenn fizetési elmaradás, a maximális késedelmes fizetés pedig legfeljebb 30 nap lehet! Végrehajtás alatt álló vagy felmondott hiteleket egyetlen magyar kereskedelmi bank sem vált ki, az ilyen ügyfelektől inkább szabadulnának a pénzintézetek. Az a hitelközvetítő aki felmondott vagy végrhajtás alatt álló hitelek kiváltását ígéri, némi gyanakvással kezelendő! A hibás fizetési múlt mellett kizáró ok az Aktív BAR listán való szereplés (Passzív BAR listával bizonyos feltételek mellett lehetséges a hitelkiváltás) illetve az aktív APEH, közüzem vagy illetéktartozás. Csak bankkölcsönök kiváltása lehetséges, magán jellegű kölcsönöké nem, illetve az adósságrendezés kizárólag ingatlanfedezet bevonásával történhet.

kiváltható-e késve- vagy egyáltalán nem fizetett-,felmondott- illetve végrehajtás alatt álló hitel?

Sajnos ilyen hiteleket jelenleg egyetlen kereskedelmi bank sem vált ki Magyarországon, ilyen esetben az egyetlen törvényes megoldás a bankkal történő esetleges megegyezés illteve könnyítés igénylése, vagy legvégső esetben az ingatlan mihamarabbi saját kezű értékesítése.

milyen költségekkel jár egy hitelkiváltás?

A hitelkiváltásnak közel ugyanolyan költségei vannak mint egy új jelzáloghitel felvételének, azonban néha banki akciók keretében lehetőség van a kezdeti költségek mérséklésére vagy teljes elengedésére. Költségek: Értékbecslés: (kb.: 30.000 Ft) Földhivatali díjak: (kb.: 20.000 Ft) Közjegyzői díj: ( milliónként kb.: 5.000 Ft) Előtörlesztési díj: (banktól függ)

létezik-e adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül?

Az adósságrendező hitel alapvetően egy jelzáloghitel tehát kizárólag ingatlanfedezettel lehet igényelni. Ennek oka, hogy a bank csak akkor tud kedvező kamatszintet garantálni ha egy ingatlan biztosíték is a "kezében van". Adósságrendezés ingatlanfedezet nélkül csak személyi kölcsön keretein belül érhető el ami viszont nem megoldás, hiszen ezek a hitelek jóval magasabb 30-40%-os THM-mel vannak jelen a bankok kínálatában. Arról nem is beszélve, hogy ezen drága kölcsönök maximum az igazolható jövedelem 5-6x-áig igényelhetők amely összeg jelentősen kevesebb mint egy jelzáloghitel esetében.

igényelhetnek-e adósságrendező hitelt bar listások?

Aktív BAR listával adósságrendezés egyetlen magyar kereskedelmi banknál sem lehetséges, Passzív BARlista esetén bizonyos bankoknál léteznek megoldások amelyekkel megoldható a hitelkiváltás!

milyen típusú hitelek kiváltására-összevonására van lehetőség?

Adósságrendező hitel igénylésekor kizárólag banki kölcsönök kiváltása lehetséges, magánszemélyek, vagy cégek által nyújtott kölcsön kiváltása nem megoldható!

mekkora jövedelem szükséges az adósságrendező kölcsön igényléséhez?

Általánosságban elmondható, hogy a legkedvezőbb feltételeket az új törlesztő minimum háromszorosával megegyező jövedelem igazolásával érhetjük el, de néhány bank elfogadja a minimálbér igazolását is, természetesen jóval kedvezőtlenebb feltételekkel. Adósságrendezés jövedelemigazolás nélkül nincs!

létezik-e adósságrendezés jövedelemvizsgálat nélkül?

Aválság előtti időszakban néhány kereskedelmi bank kínálatában megtalálhatóak voltak a jövedelemigazolás nélküli hitelkiváltások, mára azonban a hiteltörvényi szabályozásnak köszönhetően ezek a konstrukciók eltűntek a piacról! Mindenhol szükséges a megfelelő összegű jövedelem igazolása, a legkedvezőbb feltételek az új havi törlesztőrészlet háromszorosának megfelelő havi igazolható jövedelem megléte mellett érhetőek el!

igényelhetek-e nagyobb összeget mint akiváltandó hitelek összege?

Amennyiben az így kiszámolt teljes hitelösszeg is megfelel az új törvényi limiteknek akkor igen! Ez forint alapú hitelek esetében az ingatlan forgalmi értékének 75%-a, euró alapú hitelek esetében a 60%-a, svájci frank alapú hitelek esetében pedig a 45%-a!

mekkora a maximálisan felvehető hitelösszeg?

Ha kizárólag a meglévő hitelek kiváltása a cél akkor a régi ingatlan finanszírozáis arány a mérvadó, amely bankonként eltér, ha plusz szabad felhasználású hitelösszeg is igénylésre kerül akkor az új hiteltörvényi szabályozás az érvénbyen lévő: Forint alapon a forgalmi érték maximum 75%-a, euró alapon a 60%-a, svájci frank alapon pedig a 45%-a!

milyen devizában igényelhető adósságrendező hitel?

Adósságrendező hitel igényelhető forint,euró vagy akár svájci frank alapon is. Deviza alapú hitelt érdemes deviza alapúra kiváltani, hiszen a forint hitellé való átalakításkor véglegesen és visszavonhatatlanul realizálódik az árfolyamveszteség!

lehetséges-e a hitelkiváltás minimálbérrel?

Néhány esetben lehetséges a hitelkiváltás minimálbérrel azonban a legkedvezőbb feltételek megfelelő jövedelem igazolásával érhetőek el. Érdemes adóstársat bevonni egészen addig amíg az igazolható jövedelem nem éri el az új gavi törlesztőrészlet legalább horomszorosát!

érdemes-e a svájci frank alapú hitelt euróra váltani?

A kérdésre adott válasz az euró svájci frankhoz viszonyított jelenlegi és a várható jövőbeni árfolyamától függ. Érdemes tehát első lépésként a kiváltandó jelzáloghitel aktuális devizában nyilvántartott tőketartozását lekérni a banktól, és ez alapján a szükséges átváltási számításokat végezni! Valamennyi árfolyamveszteségre így is sor kerül azonban ennek jövőbeni csökkenésére és növekedésére is egyaránt sor kerülhet! Jelenleg a piacon az euró alapú konstrukciók igen kedvező akár 5-6%-os THM-mel is elérhetők, így bizonyos esetekben megéri váltani!

mi a menete az adósságrendezésnek?

A legelső ponttban felsorolt kizáró tényezők maradéktalan hiánya esetén a legelső lépés az aktuális tőketartozás lekérése az adott banktól az összes hitelre vonatkozóan. Miután megvan a teljes kiváltandó összeg, ezt össze kell hasonlítani az ingatlan maximális "terhelhetőségével" és szükség esetén pótingatlant kell bevonni. Ha az ingatlan finanszírozási aránya "elbírja" a teljes hitelösszeget akkor már csak a megfelelő jövedelem igazolása szükséges, amely az új kiszámolt törlesztő minimum háromszorosa kell, hogy legyen illetve összege adóstársak bevonásával növelhető.

mekkora a maximális futamidő?

Az adósságrendező hitel lejáratakor az adós nem lehet idősebb 65,70 vagy 75 évnél több szereplő esetén pedig bankonként eltérő lehet, hogy a pénzintézet a legfiatalabb vagy a legidősebb szereplő életkorát nézi.

igényelhető-e adósságrendező hitel türelmi idővel?

Adósságrendező hitel igényelhető türelmi idővel, ezt azonban csak azoknak ajánljuk akiknek a jövedelmi helyzetük a jövőben biztosan változni fog vagy csak átmeneti megoldást keresnek, hiszen a türelmi idő lejártával a havi törlesztő részlet drasztikusan megemelkedhet!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Adósságrendező hitel kalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Adósságrendező hitel kalkulátorunkat azért hoztuk létre, hogy ha Önnek egy vagy több kedvezőtlen kamatozású, drága hitele van, esetleg ezeket több banknak fizeti, akkor Ön is ki tudja számolni új adósságrendező jelzáloghitele várható havi törlesztőjét! Az adósságrendező hitellel ugyanis ezeket a hiteleket összevonhatja egyetlen olcsóbb kölcsönné, egy bank felé fizetve, így a havi törlesztőrészletét akár 50%-kal is lecsökkentheti! Weboldalonkunkon lévő adósságrendező hitelkalulátorunk segítségével 18 bank közül választhatja ki a legkedvezőbbet és rögtön...


Hozzászólás (0)

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Az adósságrendező hitel alapvetően egy jelzálog alapú, tehát ingatlanfedezetes hitel, éppen ezért ingatlanfedezet nélkül semmilyen banknál nem igényelhető. Bármilyen hitel kiváltása fedezetlen személyi hitellel egyrészt azért nem lehetséges mert a bankok a maximálisan felvehető személyi kölcsön összegét a nettó jövedelem 6-8x-osára maximalizálták, amely egyetlen kisebb  öszegű lakáshitel kiváltására sem elég. A másik ok pedig a személyi hitelek nagyon magas 30-40%-os kamatszintje, amely még  drágábbá is tenné az új hitelt a régi(ek)-nél...


Hozzászólás (9)

Adósságrendező hitel feltételei

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Adósságrendező hitel segítségével egy vagy több kedveztőtlen kamatozású hitelét egy új olcsóbb hitellé "alakítjuk át", annak érdekében, hogy ön havonta akár 50%-kal kevesebbet fizessen! Használja jobb oldalon lévő adósságrendező kalulátorunkat és győzödjön meg róla, hogy mennyivel fizet többet mint kellene! A hiteltermékek korszerűsödésével, a hitelkamatok folyamatos csökkenésével valamint a személyi hitelek és áruhitelek egyre nagyobb térnyerésével megnőtt a jelentősége az adósságendezésnek...


Hozzászólás (1)

Adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A válság okozta 2010-es törvényi szigorításoknak megfelelően semmilyen hitel nem igényelhető jövedelemigazolás nélkül, egyetlen magyar banknál sem! Teljesen eltűntek a piacról a jövedelemigazolás nélküli hitelkonstrukciók és a minimálisan elvárt igazolható jövedelem 2011-től minimálbér lett. Ez persze nem azt jelenti, hogy pusztán minimálbér megléte mellett biztosan megkapjuk a hitelt, de néhány bank esetében lehetőség van  erre bizonyos kamatfelár mellett...


Hozzászólás (0)

Adósságrendező hitel euro alapon

Utolsó módosítás: 2011.09.14.

A válság okozta 2010-es törvényi szigorításoknak megfelelően semmilyen hitel nem igényelhető jövedelemigazolás nélkül, egyetlen magyar banknál sem! Teljesen eltűntek a piacról a jövedelemigazolás nélküli hitelkonstrukciók és a minimálisan elvárt igazolható jövedelem 2011-től minimálbér lett. Ez persze nem azt jelenti, hogy pusztán minimálbér megléte mellett biztosan megkapjuk a hitelt, de néhány bank esetében lehetőség van  erre bizonyos kamatfelár mellett...


Hozzászólás (1)